3 december 2021

De hondenmand: al vele jaren geliefd bij hond en mens

2 min read
snoozle

Honden slapen beduidend meer dan mensen. De meeste honden slapen ongeveer de helft van de dag. Als je je dat beseft, dan kun je niet anders dan concluderen dat het voor alle hondenbezitters essentieel is een fatsoenlijke hondenmand in huis te halen. In een fijne mand met kussens van goede kwaliteit kunnen honden namelijk daadwerkelijk fysiek uitrusten van zware inspanningen. En als je hond goed uitgerust is, dan gaat deze ook met een beter humeur door het leven. Dat is vervolgens weer prettig voor jou als baasje. Zo bezien is een uitstekende hondenmand dus een aanwinst voor zowel hond als mens!

Let op waar je de hondenmand plaatst

Dat een hond in zijn mand lichamelijk moet kunnen uitrusten weten we inmiddels. Wat sommigen zich echter niet beseffen is dat een mand ook mentale voordelen biedt aan honden. Een hond kan zich namelijk altijd even terugtrekken in zijn mand als het even te veel of te druk wordt voor hem. Dat een mand dan ook op een redelijk rustige plek staat is daarom cruciaal. Het liefst zet je de mand tegen minimaal één muur. Belangrijk is wel dat het niet tocht op de plek waar de mand staat. Te dicht bij een verwarmingsbron is overigens ook al niet aan te raden.

snoozle

Niet te klein, maar ook niet te groot

De mand voor jouw hond mag natuurlijk niet te klein zijn. Te klein is ie wanneer je hond zich niet helemaal kan uitstrekken zonder de rand te raken. Maar let op: een veel te grote hondenmand is ook weer niet goed. Dat zou namelijk betekenen dat de kussens van de mand veel te veel tijd nodig hebben om goed op te warmen zodra de hond erin plaatsneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *