3 december 2021

De verwachtingen tijdens een ponykamp

2 min read

Op een ponykamp loopt gekwalificeerd personeel, ook zijn er ervaren paarden en tevens zijn er faciliteiten die uitstekend zijn beoordeeld. Dit allemaal maakt een sfeer waar paardrijders kunnen genieten en hun vaardigheden verbeteren onder toezicht van een ervaren team. Hier vertellen we meer over wat er te verwachten valt van een ponykamp.

Algemene informatie over een ponykamp

Bij een ponykamp zijn er verschillende programma’s waar je aan kan meedoen. Bijvoorbeeld: een dagprogramma, een cursus maar ook een overnachtings kampprogramma. Hier zijn natuurlijk goede paarden voor die getraind zijn vanaf paarden die op een A-circuit als showpaard kunnen rijden tot en met pony’s met jaren ervaring. De paarden zijn het gehele jaar actief in andere hippische programma’s in Nederland.

Tevens kan je op een ponykamp verwachten dat de medewerkers in de hippische sector goed zijn opgeleid met een scala aan ervaring om ruiters in het rijden te ondersteunen. Voor beginnende ruiters is een speciaal programma opgebouwd waar je spelenderwijs leert paardrijden. Voor de gevorderde ruiters is er een programma waar springen met gymnastiek centraal staat.

Daarnaast zijn de schuur en cabines gemaakt op stevige wijze om de veiligheid van de kandidaten en personeel te garanderen. Tevens zijn er gekeurde benodigdheden die het paardrijden ondersteunen.

Ponykamp voor iedereen

Een ponykamp is voor iedereen, jong en oud, daarnaast is het ook mogelijk om lid te worden van een paardrijclub die meestal ook in het bezit is van een stal. Hier leer je met een langdurig programma je vaardigheden verbeteren.

Voor ponykamp kandidaten wordt er eerst een evaluatie gedaan om ze in een groep te zetten waar hun vaardigheden de meest voordelige groei hebben.

Een ponykamp stelt veiligheid, plezier en vaardigheid groei voorop om zo een goede omgeving te creëren waar ruiters zich thuis kunnen voelen (Bron: https://www.deburght.nl/).