3 december 2021

Honden spullen voor oudere honden

1 min read
Buggy hond

Als je hond ouder wordt, kan hij of zij last krijgen van verschillende ouderdomskwaaltjes. Denk hierbij aan gewrichtspijnen, artrose of stram een onstabiel worden. Het kan dan pijnlijk zijn om in de auto te springen of hele stukken te lopen of te rennen. Hiermee belast je hond zijn of haar gewrichten ook, wat het soms zelfs erger kan maken. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er honden spullen verkrijgbaar speciaal voor oudere honden, zoals een hondenwagen.

Hondenbuggy

Hondenwagen

Een hondenwagen is de ideale oplossing als je graag stukken loopt met de hond en je hond inmiddels steeds minder ver kan lopen. Eigenlijk is een hondenwagen een soort buggy voor honden. Kleine honden kun je vaak ook wel in een hondentas meedragen, maar voor middelgrote en grote honden is een hondenwagen perfect. Zo kun je toch een eind met je oudere hond gaan wandelen zonder dat zijn of haar gewrichten te veel belast worden.

Hondentrap

Trap hond

Als je hond last heeft van ouderdomskwaaltjes, kan het voor hem of haar ook steeds moeilijker worden om in de auto springen. Hiermee worden de gewrichten van je hond ook erg belast en dit kan pijn doen.

Gelukkig is hier ook een goede oplossing voor: de hondentrap. Deze trap zet je voor de auto, zodat je hond via de trap in je auto kan stappen. Traplopen is ook wel belastend voor de gewrichten, maar veel minder belastend dan springen!