24 januari 2022

Je sportieve paard goed verzorgen? Geef plantaardig glucosamine als supplement

2 min read
plantaardig glucosamine

Als je de eigenaar of de verzorger bent van een paard, dan ben je je ongetwijfeld bewust van de verantwoordelijkheid die je in deze positie hebt. Een paard die door mensen wordt ‘beheerd’ kan namelijk zelf niet zijn of haar voedingspatroon samenstellen. Jij als verzorger zal dat dan ook moeten doen. Hierbij zou het goed kunnen dat je paard naast het welbekende basisvoedsel behoefte heeft aan enkele toevoegingen. Het zou dan met name bij sportieve paarden bijvoorbeeld kunnen gaan om plantaardig glucosamine. In dit artikel lees je de meest relevante informatie over deze interessante toevoeging aan het eetpatroon.

plantaardig glucosamine

Redenen om glucosamine aan je paard te geven

Als er iets is waar natuurlijk glucosamine om geprezen wordt, dan is het wel om pijn en vermoeidheid in de gewrichten van het paard te verzachten of weg te werken. Ook geldt dat beschadigd kraakbeen extra snel kan herstellen zodra het paard wat extra glucosamine krijgt toegediend. Zo bezien gaat er dus een herstellende werking van uit. Soms wordt er echter ook voor gekozen glucosamine preventief toe te dienen aan paarden. Dit wordt vanzelfsprekend vooral gedaan bij sportpaarden of andere paarden van wie extra veel wordt gevraagd van het gewrichten en het kraakbeen.

Waar moet glucosamine van goede kwaliteit zoal aan voldoen?

Zeker als het gaat om een sportpaard dat in zo goed mogelijke conditie moet blijven wil je natuurlijk alleen de beste voedingsmiddelen aan je paard geven. Welnu, als het gaat om glucosamine, dan is het belangrijk om vooral goed op de volgende aspecten te letten:

  • De glucosamine moet voor honderd procent plantaardig zijn en mag dus geen synthetische stoffen bevatten. Een natuurlijk product is namelijk beter voor de gezondheid van het paard. Bovendien brengen dergelijke plantaardige supplementen slechts zelden bijwerkingen teweeg.
  • Je moet in staat kunnen zijn de glucosamine ook in hoge doseringen te geven. Met natuurlijke glucosamine is de kans dat dit mogelijk is zeer groot.
  • Zet bij voorkeur in op glucosamine die niet uit een land als China afkomstig is. Niet dat zij misschien niet in staat zijn goede supplementen te ontwikkelen; het probleem is alleen dat men in China nogal eens zware metalen aan dergelijke producten toevoegt. 
  • Neem het liefst glucosamine waar geen chondroitine in zit.

Koop glucosamine en andere supplementen bij een aanbieder met deze kenmerken

Waar het belangrijk is kritisch te werk te gaan bij je zoektocht naar glucosamine en ook andere supplementen, zoals puur magnesium paard, daar dient de aanbieder van dit supplement uiteraard eigenlijk ook aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Probeer wat dit betreft ten eerste een verkopende organisatie te vinden die louter producten aanbiedt waar geen ongewenste en onnodige geur-, smaak-, conserverings- en/of kleurstoffen zitten. Goede kans dat je dan ook gelijk te maken hebt met een organisatie die louter voeding van optimale kwaliteit biedt; voeding met de beste grondstoffen bovendien. Wil je er zeker van zijn dat de aanbieder aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet, dan kies je voor een aanbieder die over bepaalde certificaten beschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *